keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Haukkana asuntoa metsästämään

Haukka on laskeutunut. Nyt ollaan ytimessä. Tukholmassa. Erittäin lämpimässä Tukholmassa. Oulussa on ollut pari viikkoa jäätävää, vaikka on keskikesä. Eräänä päivänä joutui polttamaan jopa takkaa, kun paleli niin. No sinnekin on tänään tullut lämpöä, mutta niin sitä on Tukholmassakin. Aamulla jo ymmärsin, että parin päivän reissuun tuli puettua väärät pökät ja väärät kengät. Tai no aamulla ei vielä hoksannut että kengätkin ovat väärät.

Jotakin konversea kuin Converset ois pitänyt laittaa jalkaan.
Ei ole hellekelin kengät. Jalat täynnä rakkuloita. Miten tässä nyt näin pääsi käymään. Noh, tyhmästä päästä kärsii tällä kertaa varpaat.

Okei nyt, kun ollaan saatu tärkein alta pois, voidaan keskittyä olennaiseen eli asunnon metsästykseen. Tukholman itäpuolelta löytyy saari nimeltä Lidingö. Etukäteen sainkin tietää, että se on idyllinen, luonnon kaunis paikka. Matka siis alkoi Arlandasta Märstan kautta Norrmalmille ja sieltä tubella Ropsteniin eli paikkaan, josta Lidingö on sillalla kiinni mantereessa.

Ropstenin pää Lidingön kävelysillasta

Kenties uusi kotikunta?


Alunperin matkaa piti Ropstenista jatkaa kohti Näsetiä bussilla, mutta kun bussin lähtöön oli vielä liki vartti ja ilma oli mitä mainioin, päätin kävellä. Mikä moka!!! No se käytiin jo ylempänä läpi, mutta silti käyn lyömässä pari kertaa päätä tuohon seinään.

Helpotti.

Näsetissä oli kaksi varsin mainiota, mutta erilaista asuntoa. Ensimmäinen oli kolmen makkarin asunto kerrostalossa, erittäin hieno sellainen. Vieressä oli leikkipuisto lapsille ja pieni kauppa aivan nurkan takana. Bussi keskustaan lähtee talon edestä. Todella viihtyisän oloinen paikka. Ja vuokranantaja oli mukavan ja reilun oloinen.

Neliön olkkari kuvattuna patiolta Näsetissä, Lidingössä.
Jälkimmäinen oli sitten ison talon osa. Se koostui kahdesta varsinaisesta kerroksesta ja kellarista, jossa on varasto tilaa. Katutaso on perhetila, jossa on ainoastaan todella suuri keittiöolohuone. Ylhäällä on pari makkaria ja kylppäri. Lisäksi piha oli suojaisa, mukavan kokoinen ja siihen paistoi lämpimästi. Kauppaan oli 10 minuuttia kävellen. Bussiin noin 8 minuuttia isäntien mukaan. Ja aikalailla oikeassa olivatkin.

Iso keittiöolkkari aka perhetila.

Osa pihan patiosta idyllisellä asuinalueella Askrikessa, Lidingössä.


Lisäksi kävin Skarpnäckissä katsomassa erästä kolmiota, mutta kamerasta loppui akku, niin en saanut kuvia siitä. Se oli ihan viihtyisä, mutta ehkä mieluummin sellaiselle, jolla ei ole lapsia. 5-10 vuotta nuorempi Mikko olisi voinutkin asua siellä.

Jalat on kipeänä. Vaikka Kimi sanookin "shut up, I know what I'm doing", niin tällä kertaa rengasvalinta ei onnistunut. Släbärit ja shortsit! Ai että niitä mä kaipaan just nyt.

Nyt on kuitenkin huilausta hetkinen Strandvägenillä hotelli Esplanadella. Sain huoneen puoleen hintaan, joten ei oikeesti ole varaa tällaiseen. Nyt hinta oli ok eli jotain 90 euroa.

Näkymä hotellin ikkunasta.

Huomenna jatkuu kierros Hägerstenissä, Södermalmilla ja Täbyssä. Lopulta illaksi kotiin, kuten Finnair lupasi. Ja perjantaiaamuna sit Luulajaan. Huh huh kuin svellettä.

1 kommentti:

  1. Vitsi että jänskättää, onko meillä huomenna asunto! :) Ja jalat, voi reppanaa, onhan sulla rakkolaastaria onneksi mukana!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!