torstai 25. heinäkuuta 2013

Päivän tärkein ateria

Aamiaisen on sanottu olevan päivän tärkein ateria. Olen myös huomannut, kun syön hyvin aamulla, jaksan paljon paremmin koko päivän. Energiaa on iltaan saakka. Jostain luin, että edes sillä ei ole niinkään väliä mitä syöt, kunhan et jätä aamiaista väliin.

Hotellin aamupala on jokaisen aamun unelma. Ainakin Suomessa, ja myös Ruotsissa. Pohjoismaiden ulkopuolella se on usein välttävä tai sitä ei ole. Ei ainakaan huoneen hintaan. Hotelli aamupala on kuitenkin sellainen, että kotonakin vaimolle aamupalaa värkätessä saa tehdä leivät, mehut, sumpit, jogurtit, puurot ja pekonit (itselle), jotta saa kohteliaisuuden "ihan kuin olis hotellilla aamupalalla". Ja lisäksi usein "paitsi paljon parempaa", jolla ymmärrettävästi halutaan vastaavaa palvelua useammin. Kiireettöminä aamuina tällaista palvelua voi joskus erehtyäkin antamaan.

Takaisin tähän aamuun. Olin siis hotellin aamupalalla ja mielessä oli kylläisyyden tavoittelu hyviä aamupala-aineksia käyttäen. Lappasin lautaselle eri sortteja leipäsiivuja ja höysteitä, juomia ja pari hedelmää ja menin pöytään. Tein yhteensä kolme leipää höysteineen. Eli useimpina aamuina yksi tai kaksi tällaista leipää olisi riittänyt aamiaiseksi itselleni. Lisäksi otin mysliä ja jogurttia. Samaan aikaan naapuripöytään kannettiin pekonia ja paistettuja munia. 13 sekuntia myöhemmin omaan pöytäänikin kannettiin vastaava annos. Aloin jo hiukan täyttyä. Lisäksi oli keitetty muna, kiivi ja banaani. Huuhtelin alas tänä aamuna puristetulla appelsiinimehulla ja valdelmamehulla. Lopuksi päälle kahvi.

Miksi kerron aamupalastani? No siksi, koska en ole koskaan varmaan syönyt yhtä isoa aamupalaa, ja tästedes aion muistella tätä blogitekstiä, kun mietin ottaisko vielä vähän lisää. Kylläinen olo tuli jo puolivälissä ruokailua täyteen. Ehkäpä pärjään sitten iltaan saakka tänään.

1 kommentti:

  1. Hahaa! Voin kuvitella miten onnessaan oot ollu niistä pekonista munista :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!