Sandron lounasmenu. |
Parin päivän reissu sisälsi kulinaristisia kokemuksia pohjoisafrikkalaisista ja kaakkoisaasialaisista mauista. Alkuun nautittiin Kallion sydämessä Bar Sandron herkullinen lounas. Ravintola tarjoaa rohkeasti pitkälti vegetaristista ja orgaanista ruokaa, mutta lihan syöjillekin löytyy maukasta purtavaa. Itseasiassa tästä ei etukäteen ollut tietoa ja otinkin liha-annoksen. Sandron erittäin hieno salaattipöytä oli kuitenkin se maukkaampi kuin liha-annokseni. Usein positiivisemmin yllättävät ne, joista ei osaa odottaa mitään. Sandron lounaalla oli monta herkullista asiaa, mutta nostetaan hummus. Ja gluteeniton leipä. Ja oliivit. Ja jogurttipohjainen tsatsiki. Pienet asiat tekevät yksinkertaisistakin ruoista erinomaisia.
Farangin käyntikortti |
Lähtökohdiltaan Sandro oli aivan toisessa luokassa kuin aasialaista fine diningia tarjoileva Tomi Björckin ja Matti Wikbergin Farang. Ensikertalaisena suositeltiin ottamaan kahdeksan ruokalajin tastingmenu. Otin sen viinimenulla. Anu otti saman ilman viinejä ja sai sen kasviskalaversiona, pescovegetaristi kun on. Annokset erosivat vain hieman. Ateriakokemus oli kerrassaan upea ruokineen, juomineen ja palveluineen. Alkuun tarjoiltiin savustettua ankeriasta cha plu -lehdellä. Jo ensimmäinen silmäys annokseen ja haukkaus aloittivat makunautinnon. Sen enempää ruokamatkaa esittelemättä kruunaan omaksi huipuksi neljännen annoksen: haudutettua, rapeaksi paistettua possua, karamellia ja riisiviinietikkaa.
Olen tällä hetkellä kateellinen eiliselle Mikolle. Hyvin kateellinen. Se sopi täydellisesti tuohon menuun. Kokonaisuudessaan ateria oli loistava. Jostain kumman syystä ravintolan henkilökunnalla oli käsitys meidän olevan hääpäivällisellä ja täten pöytään tuotiin vielä ravintolan puolesta suklaakakkua ja ilmeisesti banaanijäätelöä.
Pehmytkuorista taskurapua, vihreää mangoa, minttua, karamellisoitua pähkinää, vihreä nahm jim à la Farang |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!