torstai 25. heinäkuuta 2013

Muuttohaukka iski kiinni


Aamulla ylös, ulos ja tunneliin. Tunnelin päässä ylös Bredängissä. Siirtolaisia on jonkin verran tällä alueella ja se näkyy Bredängin keskustan luonteessa jonkin verran. Pienen kävelymatkan päästä tulen eri alueelle, nimeltä Hägersten. Idyllinen omakotitaloalue vain 15-20 minuuttia ytimestä länteen plus kävelymatka tubelta tänne. Hägerstenissä oli todella iso talo, jossa oli mukava kolmen auton talli(!) ja oma pesutupa. Matka jatkui kellarikerroksesta ylös toiseen kerrokseen. Siellä avartui erittäin iso olkkari ja köökki. Ja yksi neljästä makkarista. Kun talo on rinteessä, niin takapihan patio on tämän kerroksen kohdalla. Yläkerrassa vielä kaksi isoa makkaria ja yksi pienempi. Ja pieni aamuparveke. Talo on ehkä jopa liian iso meille lisäksi se on kallein mitä tällä reissulla on tullut vastaan.

Hägerstenin asunnon mukava patio.
Seuraavaksi lähden kävelemään kohti toista metroasemaa, Mälarhöjdenia. Tunneli tulee aivan yhtäkkiä esiin omakotitaloalueen keskellä, aivan erilainen meininki kuin edellisellä asemalla. Kuin olisi toisessa maassa jopa. Alla olevassa kuvassa näkyy vasemmalla Bredängin kerrostalot ja oikealla Hägerstenin ja Mälarhöjdenin omakotitaloasutusta. Mutta vielä olisi yksi kohde jäljellä Täby Kyrkbyssä.
Hägerstenin ympäristöä.

Päätös oli kuitenkin nyt tehty ja soitto asunnon omistajalle oli käsillä. Ring, ring. Puhelin alkoi tuuttamaan, kuten se tuuttaa kun soitat jollekin. Tuon kahdeksan sekunnin aikana ennen vastausta toisesta päästä pään sisällä kelattiin seuraava vuoristorata: Saadaanko me se asunto ... onko se varmasti paras ... no nyt se on jo tieten mennyt ... kämppä on löytynyt(!) ... vai onko jo liian myöhään, kun asunnot menevät kuin kuumille kiville ... milloin olikaan sovittu muuttoajankohta ... vai haluaako hän edes vuokrata sitä meille ... puhunko englantia ... vai ruotsia. Lopulta asunnon omistaja vastasi, esitin toiveen sopimuksen teosta ja hän vastasi hyväksyvästi. Olisi aika paperisodan.

Anu hihkui kotona riemusta, kun tapani mukaan miehekkään rennosti ja coolisti kiljaisin puhelimeen: "Jej jej! Se sano joo!". Ja vaikka muuttohaukka iskikin jo kämppään kyntensä, niin päätin tuhlata aikaani (ja muiden aikaa) ja kävin katsastamassa asunnon Täbystä. Täby Kyrkby on kyllä kaunis paikka, mutta asunto itsessään ei vetänyt vertoja Näsetin asunnolle. Täbyssä oli paljon heppoja, joten voi olla että Anu siellä talleilla joskus saattaa pyörähtääkin. Ja iso ostoskeskus. Oijoi, nyt tuli moka, kun kirjoitin sen tänne.


Keittiössä ei ollut jääkaappia, vaan se löytyi viereisestä huoneesta pyykinpesukoneen vierestä.
Nyt saa pikku hiljaa jalat rentoutua. Mutta vain hetken. Kello yhdeltä yöllä lento laskeutuu Ouluun (tai Uleåborgiin). Kello yhdeksän starttaa matka Luulajaan (tai Luleåhon) ja perillä olisi sitten muutama tunti frisbeegolffia. Converset jää kyllä kotiin.

Converset lepäämässä kovan työn jäljiltä.

1 kommentti:

  1. Hyvin hoidettu reissu ja mitä parhain lopputulos! Tervetuloa kotiin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!