lauantai 14. syyskuuta 2013

Ensimmäistä kertaa Tukholmassa

Kerroin edellisenä iltana Meealle juuri ennen hänen nukkumaan menoaan, että huomenna mennään Tukholmaan kiertelemään ensimmäistä kertaa. Ei reaktiota. Sen jälkeen kerroin, että sinne mennään linja-autolla ja junalla. "Linja-auto! Juna!" Ja sen jälkeen pää tyynyyn ja unille hyvin tyytyväisen oloisena.

Aamulla Meea tuli tökkimään ja huusi naaman edessä "linja-auto!". Oli pakko nousta ylös ja alkaa valmistelemaan lähtöä. Se on käsittämättömän mahtavaa ilmeisesti kaksivuotiaalle päästä bussin kyytiin. Oikein kiltisti puki päälle ("itse!", kuten yleensä kaikki asiat nykyään) ja hyppäsi kärryjen kyytiin. Bussi reissu meni hienosti koko matkan Ropsteniin. Bussin jätettyä meidät ja muut matkustajat, Meea huuteli linja-autolle vielä heipat.
"Juna!"

Ropstenista jatkettiin metrolla kohti kylää. Poissa hypättiin Östermalmtorgin kohdalla, Meea huuteli heipat junalle ja suunnattiin kävellen kohti Gamla stania. Kungsträdgårdenissa pidettiin pitstoppi nauttien kahvista ja muffinssista.
Kungsträdgårdenissa juoksentelua.

Norrmalmilla Meea halusi taluttaa myös kärryjä.
Jensen's Bøfhus tarjosi lapsille ruoan lisäksi tehtäväkirjan ja värikyniä.
Kävimme pyörimässä ympäriinsä Norrmalmia ja hiukan Gamla stania ihan vain tutustumassa paikkoihin. Tuntuu hassulta ajatella, että nämä kulmat ovat nyt kotikulmia.

Hevospoliiseja.
Mellakkapoliiseja.

Aikamme pyörittyämme aloimme pikku hiljaa suunnata takaisin kotia kohti. Käveltiin Stureplanilta poispäin Humlegårdenin kohdalla, kun yhtäkkiä oltiin keskellä mellakkapoliiseja, joilla oli ratsuosasto mukanaan. Kysyin eräältä poliisilta mitä tapahtuu ja hän sanoi että satutte olemaan keskellä äärioikeiston marssia ja että tuossa vieressä on äärivasemmiston edustajia. Mentiin hiukan sivummalle, josta tämä kuva otettiin. Kuvan oton jälkeen räjähti pari kertaa puiston puolella ja Koskisen perhe lähti jolppimaan pitkin Linnegatania kohti rantaa. Huomasin pari tuntia myöhemmin DN:n uutisoinneenkin asiasta. Pari poliisia oli loukkaantunut ja noin 30 mellakoitsijaa oli pidätetty.

Vielä metromatkan Meea jaksoi olla hereillä, mutta sitten kävi näin:
Reipas kaupunkilainen simahti rattaisiin.Oli sen verran reipas tyttö meillä mukana, että voidaan hyvillä mielin lähteä taas kohti isoa kaupunkia joku päivä. Itse asiassa jo huomenna on tarkoitus mennä Södermalmille Hornstullin markkinoille.

2 kommenttia:

 1. Kaikkea sitä näköjään voi tapahtua. Viittaan tuohon marssiin. Mutta olette näemmä turvassa taaempana. Olisi ollut kiva nähdä paikan päällä Meean touhuja tuolla teidän kaupunkikierroksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi tosiaan. Mulla on videokuvaakin, jossa on myös pamahdus. Olivat sen verran kaukana, ettei aivan välittömässä vaarassa oltu.

   Ottakaahan paatti Stokikseen niin käydään kylillä porukalla pyörähtämässä joku päivä.

   Poista

Kiitos kommentista!