lauantai 7. syyskuuta 2013

Muutto Tukholmaan

Pakettiauto pihaan - check. Auto pakattu - check (kiitos Janne ja Jukka ja muut apulaiset!). Matkaeväät mukana - check (kiitos Anu!). Kunnolliset yöunet takana - ... Kronologinen listaus road tripistä alla.

04.04 Herätys, äkkiä ylös ja ruokaa naamaan (jogurttia ja pähkinämysliä)

04.19 Nopan kanssa ulos lenkille. Tässä tuli kyllä todella haikea olo. Tulee vieläki, kun ajattelee tuota hetkeä.

04.45 Itsensä koottua auton rattiin ja Jukka ja Janne kyytiin.

05.00 Janne ottaa ensimmäisen ajovuoron. Pearl Jamin kokoelma levyllä lähdetään liikkeelle.

05:59 I Sverige. Kello on niin vähän, ettei IKEAlla ole jonoa. Ei pysähdytä, vaan jatketaan matkaa kohti Sundsvall kylttien osoittamaa suuntaa. Huonot jutut ovat kohillaan tässä vaiheessa. Guns 'n Roses soi soittimessa. Anun tekemät voileivät käyvät hyvin kaupaksi.

07:55 Piteåssa vaihdetaan kuskia samalla, kun pidettiin ensimmäinen kahvitauko. Hyppään auton rattiin. Tässä vaiheessa kuunnellaan Ruotsin radiota.
Ruokatauolla jossain pienessä kylässä.

09:30 Pysähdytään jollekin pienelle paikkakunnalle syömään jossain Uumajan liepeillä (kai). Peruspurilaiset taisi kaikki syödä. Jannelle jostain kumman syystä ilman sipulia.

10.50 Tankkausta Örnsköldsvikissä. Ihmeteltiin noin 10 sekuntia, että miten sen tankkauksen saa maksettua sisälle, niin eiköhän siitä mittarin takaa kirjaimellisesti syöksy joku suomalainen siihen neuvomaan. Oltiinko sittenkään Ruotsin puolella..? Jukka hyppäsi rattiin tässä vaiheessa.

12:55 Sundsvall lähestyy pikkuhiljaa. Ollaan pantu radio kiinni ja tuotetaan itse musiikkia muun muassa viheltelemällä ja laulelemalla ruotsinkielisiä sävelmiä. Sanavarasto on vain hiukan suppeahko, joten tyydymme laulamaan niitä paria lausetta mitkä tiesimme. Juttujen taso on tällaiselle pitkälle ajomatkalle sopiva. Kaikki voivat kuvitella itse sen.
Dragon mesta Uppsalan liepeillä.
Buddhapatsas Dragon mestassa.

17:18 Sataset paukkuu eli alle 100 kilometriä määränpäähän. Sommaren är kort laulattaa edelleen. Minä olen ajovuorossa tässä loppuvaiheessa. Pysähdymme Uppsalan lähistöllä jossain Dragon mestassa.

19:30 Perillä ollaan määränpäässä. Tukholmassa oli melkoisen kovat ruuhkat, joten meillä kesti aika kauan tulla keskustan kautta. Perillä purettiin lasti sisälle ja vuokraisäntä tuli piipahtamaan ja käytiin paikat läpi. Vuokraisäntä oli jopa hankkinut meille muutaman muuttobissen ja aamupalavermeet valmiiksi, ettei tarvitse kauppaan lähteä. Staropramenit maistuivat todella hyvältä pitkän ajomatkan päätteeksi.
Tervetulokortti ja pullo shamppanjaa vuokraisännältä.

Kiitos Oulun ystäville! Teitä on jo ikävä! Tämä taulu oli ensimmäisenä seinällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!