tiistai 24. syyskuuta 2013

ID-korttia hakemaan

Aivan tykkänään olin jo unohtanut kirjoittaa seuraavan päivityksen byrokratian rattaisiin. Skatteverketistä siis sanottiin, että henkilönumeron saannissa kestää se 4-6 viikkoa. Mitä vielä! Sain numeron jo samalla viikolla kuin kävin siellä. Maanantaina kävin anomassa ja torstaina posti toi numeron kotiin.

Seuraavana etappina olikin sitten ID-kortin hankinta. Monia asioita voi jo tehdä ilman ID-korttia, mutta kortin hankinta edesauttaa elämistä aikalailla. Esimerkiksi pankkitiliä en ole voinut avata vielä ilman sitä. Kyllä se ehkä jotenkin onnistuu, muttei kovinkaan helposti. ID-korttia varten täytyy maksaa 400 kruunua ja maksun täytyy näkyä vastaanottajan tilillä. Lisäksi pitää olla kuitti ja passi mukana, kun korttia haetaan. Lopuksi sinut kuvataan ja pituus mitataan. Tämän jälkeen taas kotiin odottelemaan kirjettä, joka saapuu arviolta 1-2 viikon sisään.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti saat kortin pian :)

    VastaaPoista
  2. Ainahan tuollaisissa kestää kun lisäillään tiedostoihin kokonaan uusia henkilöitä ja painetaan dokumentteja. Mutta so far, yllättävän joutuin on asiat sujuneet. Veden tällä puolen asiat varmaan sujuisi hiukan vähemmän joutuisasti, oletan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!